Stel hier je eigen babyuitzet samen voor het hele eerste jaar of voor de eerste maand. Klik op de categorie, zoals zwangerschap, om deze open te klappen. Vink aan wat jij wilt kopen voor je kindje. Vaak zijn er meerdere opties, deze gelden als prijsvoorbeeld. Kies dus een item met een prijs/kwaliteit die jij het waard vindt. Zo krijg je een babyuitzet lijst waarbij jij hebt gekozen waar je geld wilt besparen door bijvoorbeeld tweedehands te shoppen en waar je juist wat meer voor wilt betalen. Wij helpen je door alles onder elkaar te zetten wat jonge moeders vaak kopen, een hoeveelheid te suggereren en linkjes plus foto’s als inspiratie te geven. Wij delen deze lijst graag gratis met je. Je kunt op de plaatjes klikken om doorgelinkt te worden naar de site waar je het item kan bestellen. Hiermee steun je onze website, zonder dat het jou extra kost. Klik tot slot op “toon mijn selectie” en je hebt je gepersonaliseerde begroting en shoplijst die je kan downloaden of printen.

Het Nibud geeft aan dat je voor je babyuitzet qua eenmalige kosten ongeveer 670 euro kwijt bent. Ze geven aan dat ze bewust kiezen voor lage bedragen, o.a. omdat je zelf in de hand hebt hoe duur je het maakt. Ik denk dat je zelfs nog minder uit kan geven als het moet. Kindjes hebben alleen liefde, voeding en bescherming nodig. En regelmatig een schone broek natuurlijk. Bovendien kun je voor baby’s veel op marktplaats vinden wat maar kort gebruikt is. Houdt er wel rekening mee dat het tijd kost om op te halen en op te knappen als je het weer als nieuw wilt hebben.

Toch schept 670 euro onrealistische verwachtingen. Het is zeker geen gemiddelde. De meeste mensen zullen meer uitgeven (of krijgen). Ik heb in ieder geval een stuk meer uitgegeven en dat terwijl ik vooruit kijk met aanbiedingen en graag tweedehands spulletjes opknap. Toegegeven, ik heb spullen gekocht die ik niet nodig had. Zoals een wiegje voor de eerste maanden of een babynestje. Ze maken zulke mooie dingen, de verleiding is groot :). Ook heb ik dingen gekocht omdat ze gewoon handig waren, zoals een 2e commode voor beneden.

Met deze lijst kan je zelf aan de slag. Kies of je bijvoorbeeld of je een wiegje wilt of meteen gaat voor een meegroeibed; of je een tummy-tub wilt of een badje of geen van beiden. Je weet vooraf natuurlijk niet precies wat bij jou en je baby gaat passen: zoals een draagzak of welk type flesje. Maar zo ben je in ieder geval goed voorbereid en denk je ook aan dingen die snel vergeten worden, zoals postzegels voor de geboortekaartjes en je eigen bijdrage voor de kraamzorg. Onderaan wordt jouw totaalbedrag berekend. Dit is uitgesplitst in eenmalige kosten en maandelijkse kosten.

Aantal
Zwangerschap
Geboorte
Babykamer
Verzorging
Onderweg en Reizen
Eten en Drinken
Kleding
Spelen
Overig

Eenmalige kosten eerste jaar: 

Terugkerende kosten totaal eerste jaar: 
 (of 
 per maand)

Laat alleen de selectie zien
Selectie wijzigen
Selectie opslaan als PDF bestand

Als je meer inspiratie wilt over wat nuttig is om te kopen; in mijn blogs zal ik schrijven over favoriete items van de mensen om mij heen. Ik zal ook schrijven over welke spullen je vaak koopt na het eerste jaar.

Lees bijvoorbeeld de Top10 blog over favoriet speelgoed voor 0-1 jaar of
over items die het leven makkelijker maken met 0-1 jarigen.

Hier staan alle blogs