Duurzaam Uitgelicht

Top 10 Tweedehands

op de

Groei     Top10

Tweedehands

Wil je graag een deel van je baby & kinderspullen tweedehands kopen omdat je wilt letten op het milieu en je budget? Wij denken met je mee! Welke spullen kunnen supergoed tweedehands en welke spullen raden we je nieuw aan? We beginnen bij de babyuitzet, maar zullen alvast wat tips geven voor later.

 1. De babykamermeubeltjes.

Een nieuwe babykamer kost al gauw 700 tot 1700 euro. Zo kost een ledikant ongeveer 100-300 euro, een commode 300-600 euro en een kast 300 -800 euro

.    

* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Van Asten Babysuperstore (eerste plaatje), Babypark (tweede plaatje) en Babyplus (derde plaatje). Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

Zie onze gepersonaliseerde babyuitzetlijst voor meer voorbeelden. Heb je een wat duurdere smaak, maar koop je alles in één, dan ben je vaak in totaal wat goedkoper uit (1100 euro) in vergelijking met alles los kopen. 

* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Wehkamp. Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

Op marktplaats zijn veel babymeubelen te vinden die maar kort gebruikt zijn bij een enig kind bijvoorbeeld. Bovendien zijn er zoveel meubeltjes te vinden, dat er naar ieder smaak wel wat is. Even goed schoonmaken en een likje verf als je het weer als nieuw wilt hebben en je hebt een prachtige babykamer voor veel minder geld. Voor 250 a 300 euro kan je alle drie de meubeltjes verzamelen. Regelmatig kan je zelfs een hele set bij iemand ophalen, dan heb je met minder moeite alles op elkaar afgestemd. Denk dan nog wel aan een pot verf op waterbasis en een nieuw matrasje en lakentjes.


* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Babypark. Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

2. De Kinderwagen
De kinderwagen is vaak een grote kostenpost. Nieuwe kinderwagens verschillen erg in prijs. Ze kunnen van 200 euro makkelijk oplopen tot 800 euro tot zelfs meer dan 1000 voor 3-in-1- kinderwagens. Sommige ouders kopen bij een tweede kindje van een ander geslacht weer een andere kleur kinderwagen, waardoor de wagen maar door één kindje is gebruikt. Heel veel onderdelen van kinderspullen kun je wassen. Je zult verstelt staan hoeveel kinderwagens je grotendeels kunt wassen. Je kunt op Marktplaats een kinderwagen in goede conditie scoren voor maximaal 50% van de nieuwwaarde.

* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Wehkamp. Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

3. Kleding
Alleen al in het eerste jaar zal je vele setjes kleding nodig hebben, omdat je kindje snel groeit. En er is zoveel leuks te krijgen, wat het erg verleidelijk maakt om nieuwe spulletjes te kopen. Een setje kost al gauw 30 euro en wij raden 6 setjes per maat aan. Je hebt in het eerste jaar ongeveer 6 maten. Dus dan kom je al gauw op 30x6x6= 1080 euro. En dan heb je een jas per seizoen, een sjaal of zelfs een ski-pakje, zwemkleding, een zonnehoedje en sloffen nog niet eens meegerekend. Bovendien is de kledingindustrie erg vervuilend voor het milieu. Vroeger werden kleren vaak doorgegeven in grote gezinnen. Inmiddels zijn de gemiddelde gezinnen kleiner en zijn veel kleren nog heel mooi, wanneer een kind er uit is gegroeid. Er zijn hele mooie ruilbeursinitiatieven, zoals KrijgdeKleertjes. Hier kan je zoveel vinden en dan kan je zelf kiezen welk deel van de gaderobe van je kind je nieuw wilt aanschaffen.


* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Kleertjes.com. Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

4. Houten speelgoed.

Veel speelgoed is herbruikbaar. Houten spulletjes zijn duurzaam en kun je goed schoonmaken. Denk aan een keukentje of een fiets. Als je plastic speelgoed tweedehands koopt is dat natuurlijk ook goed voor het milieu.
  
* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij PinkorBlue (eerste plaatje) of Bol (tweede plaatje). Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

5. Kinderstoel, wippertje, bumba-stoeltje
Ook deze items kun je goed schoonmaken en van wippertjes kun je grote delen in de was doen. Tweedehands kan je veel besparen, zeker als je een duurder merk wilt zoals de Stokke TrippTrapp stoel of een Wippertje met lichten of automatische schommelfunctie.

* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij .Babypark (eerste & tweede foto) of Babyplus (derde foto). Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

6. Badje of tummy tub
Een badje of een tummy tub is goed schoon te maken en her te gebruiken

* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Babypark (eerste foto) en van Asten Baby Superstore (laatste foto). Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

7. Kleine dingen als Aankleedkussens, nieuwe hoes en gaan. Lamp, luieremmer


* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij PinkorBlue (eerste foto) of Babypark (tweede foto). Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

8. Box
Een mooie box is vaak voor minder dan 50% van de nieuwprijs te vinden op marktplaats. Let er op dat het wat lastiger is om de spijlen te verven. Tweedehands spullen kopen en opknappen kost vaak wat meer werk dan op internet nieuwe spullen kopen en laten bezorgen. Denk aan onderhandelen, afspreken om op te halen en schoonmaken, schuren en meerdere lagen verven.

* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Babyplus. Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

9. Speelgoedkist, bureautje met een stoeltje


* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Babypark (eerste foto) of Lazylama (de laatste foto). Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

10. Minder vaak bedacht
We vinden het leuk om jullie te inspireren. Heb je overwogen een kolf (let op de accu!) of babyfoon tweedehands te kopen? Of autoschermen en een auto spiegel? Je kunt ook op zoek gaan naar een draagzak. Sommige kindjes/ ouders blijken het toch niet prettig te vinden en zo kun je een zo goed als nieuwe draagzak op de kop tikken. Je kunt zelfs schoenen 'tweedehands' kopen, omdat ze in het verkeerde seizoen waren gekocht en dat ze er al uit gegroeid waren. Schoenen die gebruikt zijn, worden ook aangeboden. Let erop wanneer een schoen al gebruikt is, is het naar de voet van het andere kindje gevormd. Voor dagelijkse schoenen zou ik dat niet aanraden, maar regenlaarzen worden bijvoorbeeld vaak hergebruikt. Je kunt zelfs een 'tweedehands' kraampakket kopen. Bijna alle vrouwen halen het in huis, maar wanneer ze in het ziekenhuis bevallen, hebben ze het niet gebruikt.
  
* Klik op het plaatje om deze set te bestellen bij Babyplus of Babypark. Hiermee steun je onze site, zonder extra kosten voor jou.

Dit was onze Top10. Heb jij nog andere inspiratie? We vinden het leuk als je een berichtje achterlaat. Wil je weten wat je nog meer 'nodig' hebt voor de babyuitzet, kijk dan naar onze gepersonaliseerde babyuitzetlijst. Wil je meer duurzame tips? Lees dan eens de voordelen en nadelen van wasbare luiers

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *