Duurzaam

Top 10 voordelen wasbare luiers

op de

Groei     Top10

Voordelen wasbare luiers

Wasbare luiers

De voor- én nadelen volgens Elise, n=1

Voor deze top10 hebben we Elise gevraagd de voordelen van wasbare luiers op een rijtje te zetten. Om beide kanten te belichten zullen we ook een blog publiceren over de nadelen. Lees hier de voordelen:

1. Het grote voordeel: Je bespaart heel veel afval.

Wasbare luiers zijn veel minder belastend voor het milieu omdat er enorm veel afval wordt bespaard. Je produceert vrijwel geen afval, dus geen bijdrage aan de afvalberg en minder CO2 uitstoot doordat minder afval moet worden vernietigd. Met wasbare luiers help je mee aan de planeet leefbaar maken je kindje. Natuurlijk is het produceren en wassen van wasbare luiers ook belastend, maar je ecologische voetafdruk is echt een stuk kleiner.

2. Je hoeft maar één keer luiers te kopen.

Ja het is in één keer een heel bedrag, maar onderaan de streep kom je voordeliger uit. Gemiddeld zo’n €800,- goedkoper. Laat staan als je de luiers voor nog volgende kinderen kan gebruiken, je voordeel loopt in de duizenden euro’s. En voor de echte Hollanders: je kan de wasbare luiers voor een goede prijs tweedehands verkopen (of kopen), de luiers slijten niet snel. Tip: gebruik ook wasbare billendoekjes.

   

* Klik op het rechterplaatje als je de wasbare doekjes wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

3. Het stinkt minder.

Oké, poep stinkt. Maar omdat er in wasbare luiers geen chemicaliën zitten, reageert dat niet met de plas of poep van je kindje. Resultaat: een mildere lucht komt uit die poepluier. Als je kindje heeft gepoept hoeft niet de hele kamer mee te genieten.

 

4. Je kindje wordt sneller zindelijk.

Zegt men.. Geen flauw idee of dat zo is, want ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Mijn kindje was overdag zindelijk toen hij ongeveer 3 jaar was. Het idee is dat je kindje beter voelt of de luier droog of nat is en daardoor sneller de link gaat leggen met plassen.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij van Asten Babysuperstore, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

5. Geen doorgelekte spuitluiers

Tot in de nek van je baby (de beruchte poepexplosie). Met wasbare luiers heb ik dit nog nooit, letterlijk nooit, gehad. De enkele keren dat mijn baby een wegwerp luier aan had: poep tot aan z’n nek…

* Klik op het plaatje als je de wasbare luiers wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

6. Lekker kussentje

Als je kindje op zijn billen valt, doet dat geen pijn. Mijn dreumes springt als hij boos is omhoog, trekt zijn benen omhoog en laat zich op zijn billen vallen. Voeltie dus niets van. Lekker zo’n kussentje toch?

7. Minder luieruitslag

Deze heb ik van horen zeggen, want again: geen vergelijkingsmateriaal. Het schijnt dat kinderen minder luieruitslag hebben door wasbaar luieren. Mijn oudste zoon heeft een hele gevoelige huid, maar luieruitslag heeft hij vrijwel nooit gehad, dus ik kan me goed voorstellen dat dit klopt.

8. De luiers en overbroekjes komen in hele leuke printjes en kleurtjes, om vrolijk van te worden.

     

   

* Klik op het plaatje als je de wasbare luiers wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

9. Op maat te maken

Je kan de luier, afhankelijk van wat nodig is, dikker of dunner, groter of kleiner maken. Met drukknoopjes kun je de luier helemaal aanpassen aan de situatie. Als je kindje ’s nachts begint door te slapen is het fijn om de luier extra dik te maken, dan hoeft je er niet meer uit om een luier te verschonen.

10. Er zijn veel verschillende typen wasbare luier systemen

Dat kan aan het begin een beetje overweldigend zijn, maar het geeft je ook de kans te zoeken wat bij je past. Er zijn huurpakketten om dit uit te testen en de organisaties die wasbare luiers verkopen zijn -in mijn ervaring- enorm bereid om mee te denken. Bijvoorbeeld door een (gratis) consult of webinar over wasbare luiers.

       

* Klik op het plaatje als je dit proefpakket wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

PS: er zijn ook zwemluiers:

* Klik op het plaatje als je de wasbare zwemluier wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

En een laatste tip: deze wetbags zijn handig, ook als je geen wasbare luiers gebruikt. Bijvoorbeeld voor je natte zwemkleding

* Klik op het plaatje als je deze of een andere wetbag wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

We zijn benieuwd wat jij vindt: welk van deze voordelen van wasbare luiers is voor jou de grootste? En ben je ook benieuwd naar de nadelen? Lees dan onze Top10 blog nadelen wasbare luiers.

En wil je wel iets duurzaams doen, maar zijn wasbare luiers niks voor jou? Wij werken aan een top10 blog over duurzaamheid. Dan kan je kiezen wat wel bij je past! Want dat werkt het beste en elk stapje helpt:)

Vond je dit interessant, mogelijk vind je onze top10 blogs over items die het leven makkelijker maken per leeftijd ook interessant. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *