Duurzaam Uitgelicht

Top 10 Budget

op de

Groei     Top10

Budget

Ben je op zoek naar budget tips omdat je een kleine portemonnee hebt of omdat je graag goed op je geld let zodat je er meer mee kan doen? Wij helpen je! 

1. Koop tweedehands
Zie onze top10 blog Tweedehands. Heb je een klein budget en moet/wil je meer besparen? Er kan nog veel meer tweedehands, zoals een siliconeslabber, een badthermometer, een zonnebril, een zandbak, een autostoeltje (let op dat er geen ongelukken mee zijn gebeurd en dat de stoel niet te oud is ivm hele kleine scheurtjes die in het plastic komen over de jaren door zonlicht), beddengoed, een opstapje /krukje, etc. Wanneer je worstelt met je kleine budget om je het belangrijk vindt dat dingen er als nieuw uitzien, raad ik je aan om goed te zoeken op Marktplaats of Vinted, zodat je de mooie spullen eruit haalt. Als je iets wilt opknappen (schoonmaken, schuren, verven, etc) dan maakt het niet uit of de verf op één plekje beschadigd is of op 10. Terwijl je waarschijnlijk wel een betere prijs krijgt bij de meer beschadigde variant. Nog een tip is kleding weer mooi maken met bijvoorbeeld de pluisjesverwijderaar.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

2. Wees creatief
Creativiteit brengt je ver. Bijvoorbeeld met een muurschildering om de kinderkamer een prachtige uitstraling te geven (dit kan je heel goed doen met een beamer, zodat je de lijntjes kan overtrekken). Maak van een kartonnen doos samen een prachtig speelhuis. Knutsel een geboortekaartje zelf, zowel voor je eigen kindje als felicitatiekaartjes. Koop textielstiften en een wit rompertje en maak je eigen kunstwerk. De stiften kan je voor meerdere unieke cadeaus gebruiken. Bovendien is bij jonge kinderen het inpakpapier vaak het leukste. Pak een klein cadeautje prachtig in en ze zullen genieten. Verdiep je in wat kinderen van die leeftijd leuk vinden, want zo zijn er hele goedkope cadeautjes te vinden, zoals een bellenblaas. Bij ons speelde mijn nichtje het liefst met haar stokje met een lint eraan op haar 1ste verjaardag.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

3. Steek er tijd in
Zijn al die verjaardagen een aanslag op je budget? Zeg je soms zelfs af omdat er geen ruimte is voor een cadeautje? Hopelijk maken je vrienden het niks uit hoeveel geld je aan hen besteedt en vaak is het vooral je eigen trots die je in de weg staat om te gaan. Want de ene persoon geeft prachtige cadeaus en de andere brengt altijd gezelligheid of kan zo goed luisteren of is je motivatie door samen te sporten. Bedenk wat jij te geven hebt. Is het tijd? Ga bijvoorbeeld oppassen, zodat de ouders uit eten kunnen. Je kunt ouders ook echt helpen in de tropenjaren door samen schoon te maken/opruimen of door dingen te repareren/naaien. Je kan bijvoorbeeld een dekentje/ knuffel haken of peuterbedje in de vorm van een boot of bed ophalen via marktplaats en opknappen. Gegarandeerd een heel bijzonder cadeau.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

4. Geef iets persoonlijks
Iets hoeft zeker niet duur te zijn om bijzonder te zijn. Wil je een kraamcadeau geven? Bedenk: Wat hebben de ouders gemeen? Houden ze bijvoorbeeld van zwemmen, dan kan je zwemluiers geven om mooie herinneringen mee te maken. Houden ze van klimmen? Zoek een grote steen en maak die schoon en graveer de naam van het kind erin. Wedden dat ze het bijzonder vinden! Kom je iets tegen wat je doet denken aan je zwangere vriendin, ook al duurt het nog maanden voordat ze bevalt? Neem het mee!

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

5. Samendoen
Organiseer het kraam of verjaardagscadeau. Vraag meerdere mensen of ze mee willen doen. Stuur een open betaalverzoek en ga met dat geld plus het bedrag wat jij kan missen iets leuks kopen. Zo kan je samen een wat duurder cadeau kopen en kan iedereen kiezen wat hij kan missen. Jij steekt je organisatietalent en cadeau-ideeën erin; iedereen blij.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

6. Doorgeefcadeau
Geef een tweedehands of een doorgeefcadeau. Als het er nog goed uitziet, is een tweedehands fietsje bijvoorbeeld een leuk idee. Het wiegje waar je eigen kinderen in hebben gelegen geven aan je zusje die zwanger is, kan ook een mooi cadeau zijn als jullie dezelfde smaak hebben. Andere cadeautjes die vaak goed blijven zijn bijvoorbeeld schattige regenlaarsjes, een speelgoedkeukentje of een waterplay. Maar je kunt ook denken aan je oude telefoon of tablet (in overleg met de ouders). Met een doorgeefcadeau bedoelen we een cadeautje wat je zelf krijgt, maar wat niet jouw smaak is of wat je over hebt. Laat het netjes in het plastic/ ongeopend en geef het door aan iemand die het meer kan waarderen. Denk ook aan wijn/ bier als je geen alcohol drinkt (let op de houdbaarheidsdatum).

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij PinkorBlue, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

7. Gratis op te halen
Kijk op sites waar ze gratis dingen weggeven. Vaak zijn er op facebook gratis op te halen groepen/ marketplace. Mensen die bij de voedselbank komen, mogen vaak ook gebruik maken van een kledingbank en soms zijn er ook plekken waar deze mensen cadeautjes of kerstversiering etc. kunnen ophalen. Dus kom je door jouw beperkte budget daarvoor in aanmerking, is het zeker de moeite waard om je in te verdiepen.

8. Doe iets leuks samen
Nodig de jarige uit voor een picnic. Ga op wandelavontuur. Ga samen fietsen. Organiseer een pyjama party of een filmavondje. Zet een speurtocht uit. Dit geld natuurlijk ook voor een uitje met je eigen kind: ga samen steentjes zoeken, bekijk de wereld door de ogen van je kind. 1 a 2 jarigen vinden alle blaadjes en steentjes fantastisch, geen speelgoed nodig.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

9. Koop in de aanbieding
Koop je luiers in de aanbieding dan scheelt dat al gauw 30-70 %. Gebruik je pampers (gemiddeld 30 cent per luier, 750 euro per jaar), dan loopt die besparing op! Huismerk luiers kosten gemiddeld 15 cent, maar ook dan heb je nog regelmatig aanbiedingen van 1 plus 1 gratis. Je kunt ook potjes babyvoeding in de aanbieding kopen, deze zijn vaak lang houdbaar.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

10. Koop vooruit
Bijvoorbeeld met een skipakje, muts en wanten aan het einde van het seizoen. Let wel: de maat is soms wat gokken.

* Klik op het plaatje als je het item wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

Hopelijk heb je wat aan onze budget tips! Vond je deze blog interessant? Mogelijk wil je dan meer blogs lezen uit onze duurzame categorie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *