0-1 jaar Uitgelicht

Top 10 Nuttige Kraamcadeau’s

op de

Groei     Top10

Nuttig kraamcadeau

Je zoekt een kraamcadeau. Er is zoveel wat ouders voor hun pasgeboren kindje kunnen gebruiken. Maar wat is een leuk cadeau om te geven? Hoe zorg je ervoor dat je niet de 20ste knuffel geeft? De meest gegeven kraamcadeaus zijn naast knuffels, kleding en boekjes. We maken voor jullie een top 10 van nuttige kraamcadeaus én er komt ook een top 10 van kraamcadeaus die vooral leuk zijn om te krijgen. Want na alle uitgaven voor de nuttige dingen, kan het ook heel leuk zijn om iets te krijgen waar je zelf geen geld meer voor (over) had.

Nuttige:

1. Bezorg een maaltijd

Zeker in de eerste weken is het heerlijk als je niet hoeft te koken. Neem een maaltijd mee tijdens de kraamvisite die ze nog drie dagen kunnen bewaren of die ze in kunnen vriezen. Je kunt ook een mealtrain maken of Uitgekookt de maaltijden voor je laten maken en laten bezorgen.

* Klik op het plaatje als je een maaltijd wilt bestellen bij Uitgekookt. Hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

2. Vraag wat ze willen

Als je wilt voorkomen dat ze 100 knuffels krijgen, vraag dan wat ze willen als kraamcadeau. Je kunt hierbij natuurlijk je budget aangeven. Want welk printje draagzak of babynestje gaat echt over smaak

* Klik op het plaatje als je dit item wilt bestellen bij Babypark. Hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

3. Geef een cadeau wat pas wat later echt gebruikt gaat worden

Zoals een besteksetje met de naam erin gegraveerd is een bijzonder kraamcadeau.

* Klik op het plaatje als je dit item wilt bestellen bij YourSurprise, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

4. Bel vooraf of je nog even voor ze langs de supermarkt, drogist of hema kan

In de eerste weken is alles nog nieuw en vooraf kan je ook niet alles weten: bijvoorbeeld als je kindje klein geboren wordt heb je misschien nog wel wat kleertjes nodig in de prematuur maat.

* Klik op het plaatje als je dit rompertje of een ander wilt bestellen bij Hema, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

5. Je kunt ook iets geven wat niet zo standaard is, zoals slofjes, zonnehoedje of naamstickers

* Klik op het plaatje als je dit wilt bestellen bij Lodger (links), Goedgemerkt (midden) of HippeMensjes (rechts), hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

6. Luiertaart 

Een luiertaart ziet er super leuk uit. Check even of ouders niet aan de wasbare luiers willen (en dan nog kan het handig zijn voor vakantie of iets dergelijks). Wil je hiermee ook nog een goed doel steunen? De Werkspecht in Maarssen - vlakbij Utrecht en Amsterdam - van Reinaerde (dagbesteding in de gehandicaptenzorg), maakt luiertaarten op bestelling. Deze zijn ook erg netjes geprijsd, volgens mij was het nog geen 15 euro. Zij maken ze heel slim in maatje 2, voor als je niet meteen in de eerste weken op kraamvisite komt. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

* Klik op het rechterplaatje als je dit wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

7. Geef een zelfgemaakte strippenkaart

Je kunt er natuurlijk zelf op zetten wat je wilt, bijvoorbeeld oppassen zodra pappa en mamma weer een keer uit eten willen. Sta je dicht genoeg bij de kersverse ouders, biedt aan om de oudste mee te nemen naar de speeltuin of dat je een uurtje komt schoonmaken. Want wat kon die kraamhulp hard werken en na een week moet je het weer zelf doen. 

* Klik op het plaatje als je dit wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

8. Set voor in de auto

Denk aan leuke (gepersonaliseerde) zonneschermen en een achteruitkijkspiegel, misschien met een leuk bordje: baby on board. Doe er lekkere snoepjes bij voor de ouders of een ouderwetse cd met hun favoriete muziek (om nog even van te genieten totdat alle kinderliedjes voor jaren op repeat gaan). 

   

* Klik op het plaatje als je dit wilt bestellen bij YourSurprise (links) of Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

9. Een cadeaukaart als kraamcadeau

Sommigen vinden dit minder leuk om te geven, maar het wordt altijd dankbaar in ontvangst genomen: een cadeaukaart. Bijvoorbeeld van de hema, die kan je zelf online vormgeven. Daarmee kan jij je personal touch eraan geven. Ook een cadeaukaart van de prenatal of bol.com is populair.

* Klik op het plaatje als je dit wilt bestellen bij Bol.com, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

10. Of ga helemaal los met een pappa&mamma survival mand.

Als je met een groep wat geeft of een wat ruimer budget hebt, is het erg leuk om een mand met kleine kadootjes te geven waarvan ze er in de kraamweek elke dag iets mogen uitpakken. Je kunt dan denken aan kadootjes voor de baby (zoals een glow in the dark speen, een sophie de giraf rammelaar of bijtring, een XL hydrofiele luier met mooie print, een lekker babyolietje voor in bad of een massage olie) en cadeautjes voor pappa en mamma (zoals een luisterboek, gezichtsmasker, klein flesje prosecco en een biertje, mamma (borstvoedings) thee)

* Klik op het plaatje als je dit item wilt bestellen bij Babyplus, PinkorBlue, Babypark of Wehkamp, hiermee steun je onze website zonder extra kosten voor jou.

Zie voor meer inspiratie ook de Top10 blogs items om het leven makkelijker te maken met baby's of speelgoed voor baby's

En we vinden het leuk als je later terugkomt voor de Blog over kraamcadeaus die vooral leuk zijn om te krijgen. We verwachten deze te posten in Juli.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *